Nicolaasorgel

Ga naar de inhoud
Werkplaats
Produktie en revisie van pijpstokken,
Schaafsel van orgelmetaal in de pijpmakerij.
[ BEZOEK AAN DE ORGELBOUWERS ]


Het is al weer een tijdje geleden dat op een vroege morgen in november van het afgelopen jaar het orgel vakkundig uit en elkaar werd gehaald en in delen naar het atelier van de orgelbouwer werd gebracht. Tijd om eens te kijken hoe het er nu voor staat. We nemen een kijkje in het atelier van Gebr van Vulpen in Utrecht.

"Pardon ?  Regelmatig is op deze site de naam van Elbertse Orgelbouw in Soest verschenen. Verzorgen zij de restauratie niet meer ? " ":Jawel. Elbertse Orgelbouw is sinds kort gefuseerd met de gebroeders van Vulpen uit Utrecht. Vandaar dat nu beide namen genoemd zullen worden als we het hebben over de orgelbouwers."

Voor meer info >>

.
De vakmensen van Elbertse en van Vulpen werken nu gezamenlijk aan het retauratieproject. De wat kleinere onderdelen van het orgel worden op dit moment in het Utrechtse atelier onder handen genomen. Op een niet al te lange termijn worden een aantal al gereviseerde delen weer teruggebracht naar de Baarnse Nicolaaskerk.

Er zal dan ook een mogelijkheid voor sponsoren en geinteresseerden komen om de restauratie zelf van dichtbij te beleven.
.
Opnieuw te bevoeren voorslagen windlades.
Bakken met herstelde metalen orgelpijpen....
Het toetsbeleg wordt opnieuw verlijmd.
.
Terug naar de inhoud