Nicolaasorgel

Ga naar de inhoud

[ DE TECKELS VAN DE PASTOOR ]
EEN REGENACHTIGE DAG MET EEN MOOI RESULTAAT
Een doos vol voor de restauratie van het orgel.

Het was een snikhete augustusdag. Ze had ons uitgenodigd om even wat te overleggen. Nieuwsgierig naar wat ze te zeggen had belden wij bij haar aan. Vriendelijk ging ze ons voor naar een gezellige overkapping in de tuin. Er werd een kopje thee ingeschonken en na wat algemeenheden kwam ze terzake. Ze had ooit een paar teckels van een vertrekkende pastoor gekregen. Die wilde ze nu wel bestemmen voor een goed doel. Ze wist dat het orgel van de NIcolaaskerk gerestaureerd moest worden en dat daar nogal flink voor in de buidel getast moest worden. Het leek haar een mooie gedachte om iets wat zij van de pastoor had gekregen weer via het
restauratiefonds voor het orgel aan de Nicolaaskerk terug te geven. Corrie, de eigenaresse van de teckels, wilde ze wel even laten zien.


Al vroeg was de belangstelling groot. Helemaal rechts: Corrie.
Ze liep naar een houten bijgebouwtje. Deed de deur, die al op een kier stond, met een grote zwaai open en kwam terug met een stevige doos. Groot was de verbazing toen zij de doos opendeed en er allemaal in krantenpapier gewikkelde spulletjes uit kwamen. Het waren niet de speelse kleine hondjes die wij verwachtten, maar het werd een uitstalling van allerlei teckeltjes van hout, steen en metaal. Ze wilde de "beestjes" graag te koop aanbieden en de opbrengst bestemmen voor de restauratie van het orgel.

Enthousiast over dit ontzettend leuke initiatief maakten we de afspraak dat zij met open monumentendag haar collectie kon presenteren. Op het plein voor de kerk stond Corrie in de hoop op een mooi financieel resultaat. En dat mooie resultaat kwam er. Maar liefst 700 euro kon worden overgemaakt naar het restauratiefonds.
Terug naar de inhoud